Ane Riel

Tiima

29,90

Kuvaus

Tiedot

Lämmin ja sydäntä raastava tarina vanhenemisesta, yksinäisyydestä sekä kaiken kestävästä rakkaudesta

”Se kävi. Alma ei enää kuullut kaappikellon rauhallista tikitystä, mutta hän pystyi edelleen tuntemaan sen sydämessään. Jokin hänessä sanoi, että ne kaksi kuuluivat yhteen. Kaappikello ja hänen sydämensä. Jos hän jonakin iltana unohtaisi vetää kellon, hänen sydämensä pysähtyisi yhdessä sen kanssa.”

Alman aika ja muisti on loppumassa. Joka ilta hän kuitenkin vetää komean kaappikellonsa, ja rutiini pitää hänet hengissä. Aiemmin kelloja oli kokonainen perhe: mies, vaimo ja tytär. Nyt jäljellä on enää vaimo.

Sitten Alma näkee ikkunasta pienen pojan ja koiran. Kuuro, muistisairas nainen ja poika ystävystyvät, ja Alman mieleen alkaa nousta häilyviä muistoja kuolleesta aviomiehestä. Alma yksin tietää, mitä Otolle oikein tapahtui – jos vain kykenisi muistamaan. Miten elämä voi loppua rauhallisesti, kun Otto muuttui sillä tavalla? Ja Alma teki, mitä teki?

Ane Riel on moninkertaisesti palkittu tanskalainen kirjailija, jonka teos Pihka sai vuonna 2016 Lasiavain-palkinnon. Häkellyttävän taitava Riel kirjoittaa mikrokirjallisuutta suurista asioista, punoo hienovaraista jännitystä näennäisistä itsestäänselvyyksistä ja antaa puheenvuoron ihmisille, joista emme edes tienneet olevamme kiinnostuneita.

Pihkasta sanottua:

Pihka on hurja, repivä ja syvästi inhimillinen romaani, jota lukee itku kurkussa.” – Helsingin Sanomat

Pihka on aivan pökerryttävän hieno. Surullinen, raju, liikuttava, kaunis ja outo tarina rakkaudesta ja uskollisuudesta, ihmisen yrityksestä elää ja hengittää ja selviytyä.” – Helmi Kekkonen

ISBN

9789523642607

E-kirja

9789523642744

Äänikirja

9789523642751

Kl.

84.2

Alkuteos

Urværk

Alkuteoksen kieli

Tanska

Suomentanut

Katriina Huttunen

Tyyppi

Sidottu

Sivut

240

Julkaistu

Syyskuu 2022

Kirjailija

Ane Riel

Ane Riel on tanskalainen kirjailija, joka on kirjoittanut kymmeniä lasten kauno- ja tietokirjoja.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia