Tilaa ennakkoon

Pikkuveli

Pikkuveli

27.90€

Jälkitoimituksena

Kuvaus

Kirjan tiedot

Romaani joka antaa ihmisen kasvot siirtolaisille

Mitä sinä tekisit, jos pikkuveljesi katoaisi? Lähtisitkö etsimään häntä toiselta puolelta maailmaa? Vaikka sinulla ei ole passia ja välissä on autiomaa? Vaikka joutuisit kulkemaan sota-alueiden halki? Kestäisitkö kidutusta Libyassa? Nukkuisitko puistossa marokkolaisessa kaupungissa? Ylittäisitkö Välimeren kumiveneessä?

Ibrahima on pienestä kylästä kotoisin oleva guinealainen teini vailla kelvollisia tulevaisuudennäkymiä. Kun Ibrahiman pikkuveli Alhassane jättää koulun ja lähtee kohti Eurooppaa, Ibrahima jättää kaiken hakeakseen hänet takaisin. Matka on hengenvaarallinen, mutta toive pikkuveljen löytymisestä sekä tuntemattomien ihmisten ystävällisyys auttavat Ibrahimaa eteenpäin.

Tositarinaan perustuva Pikkuveli antaa ihmisen kasvot uutisille, jotka kertovat Välimerellä kaatuvista veneistä, ihmiskaupasta ja siirtolaisten massoista. Teoksessa kuuluu Ibrahima Balden ääni ja Amts Arzalluksen sanat. He tapasivat pakolaisleirilla Espanjan ja Ranskan rajalla, missä Arzallus, kirjailija, toimittaja ja bertsolaari (baskinkielinen lavarunoilija) toimi pakolaisia auttavassa järjestössä.

Pikkuveljessä on vanhojen seikkailukertomusten ikiaikaista runoutta, mutta se on myös koskettavan ajankohtainen. Hänen matkansa kuvaa sitä karua tietä, jota köyhien on kuljettava ylittääkseen rajat, autiomaat ja meret.” -Irene Vallejo

ISBN

9789523642997

E-kirja

9789523643000

Äänikirja

9789523643017

Kl.

99.1

Alkuteos

Miñan

Alkuteoksen kieli

Baski

Suomentanut

Emmi Ketonen

Tyyppi

Sidottu

Sivut

130

Julkaistu

Syyskuu 2022