Ibrahima Balde & Amets Arzallus Antia

Pikkuveli

27,90

Kuvaus

Tiedot

Kirja, joka antaa kasvot siirtolaisuudelle

Mitä sinä tekisit, jos pikkuveljesi katoaisi? Lähtisitkö etsimään häntä toiselta puolelta maailmaa? Vaikka sinulla ei ole passia ja välissä on autiomaa? Vaikka joutuisit kulkemaan sota-alueiden halki? Kestäisitkö kidutusta Libyassa? Nukkuisitko puistossa marokkolaisessa kaupungissa? Ylittäisitkö Välimeren kumiveneessä?

Ibrahima oli pienestä kylästä kotoisin oleva guinealainen teini vailla suuria tulevaisuudennäkymiä. Kun Ibrahiman pikkuveli Alhassane jätti koulun ja lähti kohti Eurooppaa, Ibrahima hylkäsi kaiken hakeakseen hänet takaisin. Matka oli hengenvaarallinen, mutta toive pikkuveljen, miñanin, löytymisestä sekä tuntemattomien ihmisten ystävällisyys auttoivat häntä eteenpäin.

Ibrahima Balden elämäkerta Pikkuveli antaa ihmisen kasvot uutisille, jotka kertovat Välimerellä kaatuvista veneistä, ihmiskaupasta ja siirtolaisten massoista.

Teoksessa kuuluu Ibrahima Balden ääni ja Amets Arzallus Antian sanat. He tapasivat pakolaisleirilla Espanjan ja Ranskan rajalla, missä Arzallus Antia, kirjailija, toimittaja ja bertsolaari (baskinkielinen lavarunoilija) toimi vapaaehtoisena avustusjärjestössä.

”[Pikkuveljessä] on vanhojen seikkailukertomusten ikiaikaista runoutta, mutta se on myös koskettavan ajankohtainen. Ibrahiman matka kuvaa sitä karua tietä, jota köyhien on kuljettava ylittääkseen rajat, autiomaat ja meret.” – Irene Vallejo

Pikkuveli kertoo siirtolaisten Via Cruciksesta.” – Paavi Fransiscus

”Ibrahima kertoo tarinansa tunteilematta. Muutamilla sanoilla hän puhuu vastuusta ja syyllisyydestä, siitä, mitä ihminen voi kestää rakkaudesta toiseen ihmiseen. Hänen ystävänsä Amets Arzallus sanoo, että kirjan tarkoitus on kertoa lukijoille samaistuttava tarina kaikkien tilastojen ja kylmien lukujen taustaksi.” – Süddeutsche Zeitung

ISBN

9789523642997

E-kirja

9789523643000

Äänikirja

9789523643017

Kl.

99.1

Alkuteos

Miñan

Alkuteoksen kieli

Baski

Suomentanut

Emmi Ketonen

Tyyppi

Sidottu

Sivut

130

Julkaistu

Syyskuu 2022

Kirjailija

Ibrahima Balde & Amets Arzallus Antia

Pikkuveli-teoksessa kuuluu Ibrahima Balden ääni ja Amets Arzallus Antian sanat. He tapasivat pakolaisleirilla Espanjan ja Ranskan rajalla, missä Arzallus Antia, kirjailija, toimittaja ja bertsolaari (baskinkielinen lavarunoilija) toimi vapaaehtoisena avustusjärjestössä.

Lue lisää