Pommisuojan lukupiiri on historiallinen romaani kirjojen parantavasta voimasta

Ajankohtaista - 5.10.2023

Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiiri on toisen maailmansodan aikaiseen Lontooseen sijoittuva sydämellinen romaani, jossa pommisuojaan paenneet ihmiset perustavat lukupiirin. Toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit trendaavat Englannissa, ja tämä romaani yhdistää nämä trendit. Annie Lyons vierailee Helsingin kirjamessuilla la 28.10. klo 17.30. Pommisuojan lukupiiri sijoittuu toiseen maailmansotaan. Syyskuussa 1940 Hitlerin Saksa aloitti Lontoon pommitukset, ja pian pommisuojien ahtaus tuli […]

Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiiri on toisen maailmansodan aikaiseen Lontooseen sijoittuva sydämellinen romaani, jossa pommisuojaan paenneet ihmiset perustavat lukupiirin. Toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit trendaavat Englannissa, ja tämä romaani yhdistää nämä trendit. Annie Lyons vierailee Helsingin kirjamessuilla la 28.10. klo 17.30.

Pommisuojan lukupiiri sijoittuu toiseen maailmansotaan. Syyskuussa 1940 Hitlerin Saksa aloitti Lontoon pommitukset, ja pian pommisuojien ahtaus tuli ihmisille tutuksi. Pientä kirjakauppaa pitävä Gertie Bingham päättää perustaa lukupiirin pommisuojaan. Nalle Puh ja Humiseva harju tulevat tutuiksi lukupiiriläisille samalla kun maailma ympärillä palaa. 

Yksi pommi muuttaa kuitenkin kaiken. Surun ja menetysten keskellä ystävyyden ja tarinoiden voima osoittautuu kuitenkin sotaakin väkevämmäksi.

Pommisuojan lukupiirin kaltaiset, toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit ovat olleet Englannissa jo jonkin aika hyvin suosittuja. 

Annie Lyons on brittiläinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hän on toiminut kustannusalalla ja kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on hänen ensimmäinen suomennettu kirjansa.

Lyonsin läpimurtoteos oli Eudora Honeysettille kuuluu ihan hyvää. Kirjassa kahdeksankymppinen Eudora ei halua viettää viimeisiä päiviään sairaalassa vaan aikoo valita kuolinpäivänsä ja -tapansa. Hän kuitenkin tutustuu naapuriin muuttavaan Rosa-tyttöön, jonka mielestä Eudorasta tulisi hänelle erinomainen seikkailukaveri.

Eudora Honeysettille kuuluu ihan hyvää muistuttaa Fredrik Backmanin menestysteosta Mies, joka rakasti järjestystä, josta tehtiin myös Hollywood-elokuva A Man Called Otto, mutta se on valoisampi. Aula & Co julkaisee Lyonsin läpimurtoromaanin suomeksi toukokuussa 2024.

Annie LyonsPommisuojan lukupiiri
Kirjan on suomentanut Anna-Mari Raaska
Äänikirjan lukee Outi Vuoriranta