Tove Alsterdalille parhaan pohjoismaisen rikosromaanin Lasiavain-palkinto

Tiedotteet - 10.8.2021

Ruotsalaisdekkaristi Tove Alsterdal on saanut parhaalle pohjoismaiselle rikosromaanille myönnettävän Lasiavain-palkinnon romaanistaan Juurakko. Aula & Co julkaisee palkitun romaanin suomeksi syyskuussa. Tove Alsterdal myös vierailee Helsingin Dekkarifestivaaleilla syyskuussa.

Raadin mukaan Tove Alsterdal kuvaa Lasiavain-palkinnon saaneessa Juurakossa ”hienovaraisesti ja taitavasti pohjoisruotsalaista maaseutua, pikkupaikkakuntia, joissa yksi ainoa tapaus voi lyödä ihmiseen leiman koko loppuiäksi. Traagista, koukuttavaa ja helvetillisen hyvin kirjoitettua.”

Juurakko oli Ruotsin myydyimpiä kirjoja vuonna 2020. Kirja on saanut dekkariksi myös poikkeuksellisen laajalti arvioita. Esimerkiksi Dagens Nyheter kirjoitti kirjasta näin:
”Kirja kuvaa hienovaraisesti ja kauniisti paljon muutakin kuin rikosta: hyvinvointivaltion rappiota ja hylättyä maaseutua.”

Alsterdal esiintyy virtuaalisilla Dekkarifestivaaleilla lauantaina 20.9.2021.

Korkeatasoisena dekkaristina tunnettu Tove Alsterdal on tehnyt urallaan myös toimittajan ja dramaturgin töitä. Alsterdal on työskennellyt myös Liza Marklundin pitkäaikaisena kustannustoimittajana.

Tove Alsterdal: Juurakko (Rotvälta)
Suomentanut Kari Koski.
Kirja ilmestyy 13.9.2021