Aulan blogi: Mietitkö minkä kirjan ostaisit lahjaksi? – Vuoden unohtumattomimmat joulukirjat

Ajankohtaista - 13.11.2020

Jos aikoo tänä vuonna painottaa lahjaostoksensa verkkokauppoihin, kannattaa olla tavallista aikaisemmin liikkeellä. Tässäpä siis aulalaisten suosituksia siitä, mitä pukin konttiin kannattaa hankkia – parhaat joulukirjat joka lähtöön!

Joulu on jo nurkan takana ja lahjamietteet varmasti monen takaraivossa ja siten monella ovat mielessä myös joulukirjat. Kirjat ovat monien mielestä erottamaton osa joulua. Niiden pariin syventymisestä haaveillaan jo kauan ennen kuin ensimmäiset piparit on leivottu. Jo etukäteen jännitetään, mitä kunkin juhlaseuruelaisen joulukirjat tänä vuonna mahtavat olla. Ja ah sitä tunnetta, kun lahjapaketit on avattu ja pääsee nuuhkimaan lahjakirjojensa tuoksua.

Lisäksi kirjojen joukosta löytyy jokaiselle sopiva. Tietokirjoja faktan ystäville ja elämäkertoja ja romaaneja koskettavien tarinoiden parissa viihtyvälle. Lapselle ja nuorelle löytyy myös sekä hauskoja tietopaketteja että upeita tarinoita.

Jos aikoo tänä vuonna painottaa lahjaostoksensa verkkokauppoihin, kannattaa olla tavallista aikaisemmin liikkeellä. Tässäpä siis aulalaisten suosituksia siitä, mitä pukin konttiin kannattaa hankkia – parhaat joulukirjat joka lähtöön!

Koskettavien elämäntarinoiden ahmijoille

Elämäntarinat kiinnostavat joulusta toiseen. Niihin on ihanaa upota joulupäivänä tai jo aattoiltana, kun illan hämy laskeutuu, kuusenvalot valaisevat sivuja ja jouluherkut tuoksuvat. Aulan joulukirjat pitävätkin sisällään useita koskettavia tarinoita elämäkerroista romaaneihin. Elämäkertojen ystävälle suosittelemme Lesley-Ann Jonesin kirjoittamaa elämäkertaa Lennon, koskettavien ja mukaansatempaavien romaanien lukijalle Heather Morrisin Cilkan tarinaa ja Matt Haigin Keskiyön kirjastoa.

Ulkoilijan joulukirjat

Mikä olisikaan parempi lahja kuin sellainen, joka liittyy saajalle tärkeään harrastukseen. Myös kunkin lahjansaajan joulukirjat voi valita harrastusten pohjalta. Varmaan jokaisen lähipiiristä löytyy joku, joka rakastaa ulkoilua ja luonnossa liikkumista. Viimeistään koronarajoitukset ovat herättäneet monen innon luonnossa liikkumiseen. Aulan kirjahyllystä löytyy useita ulkoilijalle sopivia kirjoja.

Uusia ideoita, huumoria ja vinkkejä ulkoilijalle.

Stand up -koomikko Are Kalvøn Helvetillistä vaelluskirjaa suosittelemme jokaiselle ulkoilijalle, jolla on myös hieman pilkettä silmäkulmassa harrastuksensa suhteen. Scott Carneyn Kaikki mikä ei tapa sopii luonnossa liikkujalle, joka haluaa viedä omaa ääriolosuhteiden sietokykyään äärimmilleen. Saku Korosuon Suomalainen kiipeilyopas on loistava joulukirjavalinta kiipeilijälle tai jollekulle, joka etsii uutta ulkoiluharrastusta.

Joulukirjat lapselle ja nuorelle

Monet lapset ja nuoret odottavat paketista paljastuvia kirjoja innoissaan. Niiden maailmaan pääsee joululomalla uppoutumaan rauhassa! Aulan kirjoista suosittelemme joululahjoiksi erityisesti muutamaa syksyn uutuuskirjaa.

Lumoavaa lukemista jouluksi löytyy myös lapsille ja nuorille.

Kelly Ngain ja Mikki Lishin Taikuuden talon tapahtumat sijoittuvat jouluun, eli se on mitä parasta joululuettavaa. Ihastuttavan kirjan päähenkilöt Hedy ja Spencer joutuvat taiantäyteisiin seikkailuihin isoisänsä salaperäisessä talossa. Leigh Bardugon Saarto ja myrsky vie lukijan hiukaisevaan Grishaversumi-maailmaan, jossa voimakkaat grishat hallitsevat elementtejä. Päähenkilö Alinalla on poikkeuksellinen kyky hallita auringon valoa eikä hän siksi ole koskaan turvassa. Markus Hotakaisen Ihmeellinen universumi tarjoaa tiedonjanoiselle lapselle roppakaupalla tietoa avaruudesta ja universumista.

Älä unohda tärkeintä jouluseuralaistasi – osta kirja myös itsellesi

Joululahjoja miettiessä iskee välillä uupumus. Siksi täytyykin muistaa välillä piristää itseään lahjaostoksella. Ethän siis unohda itseäsi myöskään kirjaostoksilla. Voit pistää joulukirjat odottamaan itseäsi pakettiin tai lukaista niitä ihan pikkuisen kannustukseksi muiden lahjojen valitsemisen lomassa. Sitä paitsi kuka tietäisi paremmin juuri sinun kirjamakusi! Yllä mainitut suositukset pätevät myös itsellesi kirjaa valitessasi. Lisää vinkkejä löydät myös Instagramistamme @aulakustannus.

Muistathan, että liittymällä Aula & Co:n uutiskirjeen tilaajaksi, saat kaikista ostoksista verkkokaupassamme −20 % alennusta. Voit liittyä täällä!