Ari Turunen

Tuoksujen atlas

36,90

Varasto loppu

Kuvaus

Tiedot

Uniikki teos tuoksujen globaalista historiasta

Tuoksujen atlas vie matkalle ympäri maailmaa tuoksuaineiden mukana. Kukat, puut, mausteet ja öljyt ovat aina olleet osa ihmisten arkea ja hyvinvointia sekä kallisarvoisia kauppatavaroita. Kaikkein arvokkaimmat raaka-aineet ovat toinen toistaan erikoisempia, kuten bakteerin tuhoamaa sydänpuuta, valaan suolistoeritettä tai kerran vuodessa yhden päivän ajan kukkivan vaniljaorkidean siemenkotia.

Erilaisten raaka-aineiden työstäminen parfyymiksi on kärsivällisyyttä ja ammattitaitoa vaativaa tiedettä, mutta myös taidetta, jossa vain parfymöörin mielikuvitus on rajana. Inspiraatiota on haettu niin aavikoiden keitailta, sademetsistä kuin pohjoisen raikkaista järvimaisemista. Upeita tuoksuja ovat innoittaneet myös taideaarteet, myytit ja tarinat sekä rakkaus.

Kiehtova kulttuurihistoriallinen teos esittelee 65 tuoksuainetta ja vie lukijan aistilliselle matkalle myös upean kuvituksensa myötä. Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on tietokirjailija, joka on erikoistunut tapa- ja kulttuurihistoriaan.

Huomioithan, että kirjan selkä on sidottu avoimeksi itämaiseen tapaan. Näin kirja avautuu täydellisesti ja kirjan kuvitus pääsee oikeuksiinsa.

ISBN

9789523641655

Kl.

63.5, 90.2

Sivut

286

Tyyppi

Sidottu

Ilmestymisaika

Syyskuu 2021

Arvostelut

"Ihmiskunnan kekseliäisyyttä tulee kirjaa lukiessa ihmetelleeksi useampaan otteeseen."

Helsingin Sanomat

Kirjailija

Ari Turunen

Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on tietokirjailija, joka on erikoistunut tapa- ja kulttuurihistoriaan. Hänen teoksiaan on käännetty yhdelletoista kielelle.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Useampi kirjoittaja

Paha meri – Itämeren myrskyisä historia

Euroopan suurimman sisämeren ihmeenomainen historia

Ari Turunen

Teette niin kuin minä sanon

Teette niin kuin minä sanon kertoo autoritaarisen johtajuuden piirteistä ja esittelee pienoiselämäkerroin autoritaarisia valtionjohtajia ja poliitikkoja.