Leigh Bardugo

Tuho ja roihu

29,90

Kuvaus

Tiedot

Auringonkutsujan, Varjon ja koko valtakunnan kohtalo ratkeaa vihdoin

Sotilas, auringonkutsuja, pyhimys. Ravkan valtakunnan kohtalo lepää taistelun näännyttämän auringonkutsujan, häväistyn jäljittäjän ja pelkistä rippeistä kootun armeijan varassa. 

Pimeyttä ympärilleen levittävä Varjo on kaapannut Ravkan hallintaansa. Alina toipuu taistelusta häntä pyhimyksenä pitävän joukon suojeluksessa, mutta pyhiinvaeltajia johtava Apparat herättää Alinassa epäluottamusta. Voidakseen syöstä Varjon vallasta Alinan on päästävä etsimään kauan sitten kadonnutta tulilintua ja saatava avukseen valtakunnan lainsuojaton prinssi – joka on toivottavasti yhä elossa. 

Ravkan ajautuessa vääjäämättä kohti uutta sotaa Alina seisoo yksin kotimaansa ja sitä vastaan nousevan, kaiken tuhoavan pimeyden välissä. Voittaakseen kamppailun Alinan täytyy saada haltuunsa legendaarisen tulilinnun voimat – mutta olennon voimien tavoittelu voi syöstä hänet lopulliseen tuhoon. 

Upea valinta nuorille George R.R. Martinin ja J.R.R. Tolkienin faneille. – RT Book Reviews 

Paras fantasiamaailma sitten Harry Potterin. – Bustle 

ISBN

9789523641617

E-kirja

9789523641884

Äänikirja

9789523641891

Kl.

N84.2

Alkuteos

Ruin and Rising

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Meri Kapari

Tyyppi

Sidottu

Sivut

450

Julkaistu

Heinäkuu 2021

Arvostelut

"Grishaversumi-trilogia on hyvin kerrottua, juohevaa seikkailua kiehtovassa fantasiamaailmassa."

Helsingin Sanomat

Kirjailija

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa. Grishaversumi-trilogiaan perustuvaa Netflix-sarjaa alettiin esittää keväällä 2021.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Leigh Bardugo

Salatun tiedon seura

Galaxy ”Alex” Stern on Yalen aloittavan vuosikurssin epätyypillisin opiskelija. Los Angelesin laitamilta kotoisin oleva Alex on koulunsa keskeyttänyt hippiperheen lapsi, joka on ajautunut hämärien huumekauppias-poikaystävien ja pätkätöiden maailmaan, ja vielä paljon pahempaan. Itse asiassa hän on nyt, kaksikymmenvuotiaana, raa’an ja selvittämättömäksi jääneen joukkomurhan ainoa selviytyjä. Joku voisi sanoa, että hän on haaskannut elämänsä. Mutta sairaalavuoteella Alexille tarjotaan uusi mahdollisuus: hän pääsee aloittamaan opiskelun yhdessä maailman parhaista yliopistoista. Mistä oikein on kysymys, miksi juuri hän?

Leigh Bardugo

Korppien kehä

Kiihkeästi odotettu paluu Grishaversumiin