Åsa Wikforss

Vaihtoehtoiset faktat – Tiedosta ja sen vihollisista

27,90

49 varastossa

Kuvaus

Tiedot

Kirja kaikille tiedosta ja totuudesta

Vaihtoehtoiset faktat esittää selkeästi, mitä tieto on ja mitä se ei ole. Onko olemassa vaihtoehtoisia faktoja? Onko tieto sosiaalinen rakenne? Voiko jokin olla totta minulle mutta ei sinulle, vai onko totuus jotain objektiivista? Kirja tarkastelee monipuolisesti yhä lisääntyvää fakta- ja tiedevastaisuutta.

Inhimillistä tietoa leimaa, että se on sosiaalista. Suurin osa tiedoistamme on peräisin muilta ihmisiltä. Siksi voimme kerryttää tietoa tavalla, johon mikään muu eläin ei kykene, mutta samalla se tekee meistä alttiita keksityille uutisille, valheille ja propagandalle. Miten voimme vahvistaa vastustuskykyämme valheellisia ja perusteettomia väitteitä vastaan? Ja kuinka oikaisemme jo tehtyjä virheitä?

Mikä on median rooli ja mitä koulut voivat tehdä? Nämä kysymykset ovat merkittäviä paitsi jokapäiväisen arkemme kannalta myös ratkaisevan tärkeitä toimivan demokratian edellytyksiä. Niitä varjellaksemme tarvitsemme työkaluja, joita filosofia onneksi tarjoaa. Kirja sopii kaikille tiedon nykytilasta huolestuneille. Se on erinomainen valmistujais- tai joululahja nuorelle aikuiselle – puoluekannasta ja maailmankatsomuksesta riippumatta. Kirjan kustantaja on Abban jäsenenä paremmin tunnettu Björn Ulvaeus. Hän on lahjoittanut 110 000 Vaihtoehtoiset faktat -teosta Ruotsin lukiolaisille.

ISBN

9789523640726

E-kirja

9789523641037

Äänikirja

9789523640863

Kl.

07

Alkuteos

Alternativa fakta

Alkuteoksen kieli

Ruotsi

Suomentanut

Pekka Tuomisto

Sivut

300

Tyyppi

Nidottu

Julkaistu

Lokakuu 2020

Kirjailija

Åsa Wikforss

Åsa Wikforss on tietokirjailija ja Tukholman yliopiston teoreettisen filosofian professori ja Kuninkaallisen tiedeakatemian jäsen.

Lue lisää