Joulukirja Poika nimeltä Joulu nähdään elokuvana marraskuussa 2021

Blogi - 12.11.2021

Matt Haigin kirjasta Poika nimeltä Joulu julkaistaan elokuva, joka on katsottavissa Netflix-suoratoistopalvelussa 24.11.2021.

Matt Haigin ihanasta joulukirjasta Poika nimeltä Joulu on tehty elokuva, joka julkaistaan Suomen Netflixissä 24.11.2021. Gil Kenanin ohjaamassa elokuvassa päähenkilö Nikolasta esittää Henry Lawfull, muita näyttelijöitä ovat muun muassa Maggie Smith, Isabella O’Sullivan ja Joel Fry. Elokuvassa nähdään myös kirjoista tuttuja hahmoja kuten Miika-hiiri, Totuuskeiju ja Salama-poro.

Elokuva perustuu rakastettuun joulukirjaan

Aula julkaisi Poika nimeltä Joulu -kirjan suomeksi vuonna 2016. Tarina on kertomus siitä, miten Joulupukista tuli Joulupukki: kuinka poika nimeltään Nikolas löytää tiensä Tonttuvaaraan. Tarina sijoittuu Suomeen. Kirja on saavuttanut suuren suosion, sitä voi jopa luonnehtia uudeksi joulukirjaklassikoksi. Syksyllä 2021, elokuvan myötä, julkaisemme kirjasta uuden painoksen elokuvakannella.

Lisäksi kirjasarjassa ovat ilmestyneet jatko-osat Tyttö joka pelasti joulun sekä Joulupukki ja minä. Myös kirjoista tutut ja rakastetut hahmot Totuuskeiju ja Miika-hiiri ovat saaneet omat kirjansa: Totuuskeiju, Totuuskeiju menee kouluun sekä Hiiri nimeltä Miika.

Kirjailija Matt Haig on tyytyväinen elokuvasovitukseen

Helsingin kirjamessujen haastattelussa haastattelija Kirsi Piha kysyi itse kirjailijan, Matt Haigin, mielipidettä kirjansa elokuvasovituksesta. Haig kertoo olevansa elokuvaan hyvin tyytyväinen, ja valotti myös hieman elokuvan tekoprosessia.

“Ei se näytä aivan minun kirjaltani, mutta jotkut asiat näyttävät paremmalta kuin kirjassa. He ovat tehneet mahtavaa työtä elokuvan kanssa. — On ollut mahtavaa nähdä uudet asiat, mitä he ovat luoneet, jotka eroavat kirjastani. He ovat luoneet jotain tuoretta. Paljon tarinasta on tuttua, osa hahmoista on muutettu, mutta se on todella hyvä omana tarinanaan.”

Haigin mukaan osa elokuvasta on todella kuvattu Suomessa Lapissa, mutta tonttujen kylän lavasteet rakennettiin Prahaan: “He rakensivat Prahaan tonttukylän. Se ei siis ole kaikki tietokoneella tehtyä, paljon on ihan oikeaa. He rakensivat suomalaisen, Pohjois-Suomeen sijoittuvan tonttukylän, joka on Prahassa. Oli heinäkuu ja kiehuvan kuuma sää, mutta ihan joka paikassa oli tekolunta.”

Katso koko Haigin haastattelu Youtube-kanavallamme.

Me aulalaiset odotamme innolla, miltä kirja näyttää elokuvana – ja miten paljon elokuvassa nähdään suomalaisia maisemia!

Kuva: Netflix/StudioCanal. Kuvassa Nikolas (Henry Lawfull) ja Miika-hiiri.

Tutustu kirjoihin

Mistä kaikki alkaa: Poika nimeltä Joulu

Poika nimeltä Joulu on seikkailu, joka kaikesta lumesta huolimatta ei jätä ketään kylmäksi. Se on kertomus isästä ja pojasta, lumesta, sieppauksesta, tontuista, hullusta porosta ja pojasta nimeltä Nikolas. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kaukaisen Suomen synkkään ja lumenpeittämään korpeen, jossa erikoiset hahmot ja persoonat elävät erikoista elämäänsä. Lämmin, koskettava, itkettävä ja naurattava jouluseikkailu sopii niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Kun joulu tarvitsee pelastajaa: Tyttö joka pelasti joulun

Kun Amelia haluaa toiveensa täyttyvän, hän tietää täsmälleen keneltä pyytää apua: joulupukilta. Mutta taikuus, johon Amelia uskoo, on hiipumassa, ja joulupukilla on kädet täynnä työtä: kiukkuisia tonttuja, taivaalta putoilevia poroja, vihaisia peikkoja puhumattakaan siitä, että koko joulu on ehkä peruttu!

Kotona Lontoossa Amelia joutuu pahaan pulaan ja tarvitsee kipeästi apua. Onneksi Amelia ei olekaan tavallinen tyttö, ja pian joulupukki saa huomata, että hän tarvitsee Amelian apua pelastaakseen joulun.

Joulupukki vastaan Pääsiäispupu: Joulupukki ja minä

Elämä ihmisenä Tonttuvaarassa ei aina ole helppoa, vaikka ottovanhempasi olisivatkin itse Joulupukki ja Mary-muori. Sekin on vähän ärsyttävää, että joululauluja pitää laulaa joka päivä, myös kesällä, tai että reputtaa toistuvasti leluntekokokeissa. Kaiken lisäksi ulkona on hirvittävän kylmä, koko ajan. Mutta kun kateudesta vihreä Pääsiäispupu armeijoineen pistää käyntiin raivokkaan hyökkäyksen joulun lopettamiseksi, Amelia, Joulupukki, Mary ja tontut joutuvat tositoimiin. Vain he voivat pelastaa joulun, mutta onko pupuarmeija liian voimakas vastus jopa heille…

Miika-hiiren maagiset juustoseikkailut: Hiiri nimeltä Miika

Tämä on tarina hiiristä, taikuudesta, rakkaudesta ja taivaallisen herkullisesta mutta vaarallisesta Urgaburga-juustosta. Sekä siitä, että tärkeää ei ole se, kuinka vahvasti haisee vaan se, kuinka vahva on sisältä.

Miika-hiiri oli Poika nimeltä Joulu -elokuvan testiyleisön suosikkihahmo, joten hän saa nyt oman kirjansa!

Totuuskeijun oma kirja: Totuuskeiju

Totuuskeijulla on huolia. Siitä tuntuu, ettei se voi koskaan saada ystäviä, sillä kaikki aina loukkaantuvat sen suorapuheisuudesta. Totuuskeijun on nimittäin aina puhuttava vain ja ainoastaan totta. Lopulta oma sukukin hylkää sen.

Monen mutkan kautta Totuuskeiju päätyy Helsinkiin. Tarina kertoo, miten se oppii hyväksymään itsensä ja lopulta löytää sydänystävän.

Totuuskeiju koulumaailmassa: Totuuskeiju menee kouluun

Totuuskeiju on muuttanut ystävänsä Aadan perheen mukana uudelle paikkakunnalle. Hän ja Aada menevät kouluun, jossa kuitenkin ikävä luokkakaveri rupeaa kiusaamaan heitä. Yrittäessään selviytyä kiusaamisesta Totuuskeiju ja Aada huomaavat, kuinka tärkeää ystävyys on. Sen avulla selviää vaikka mistä!