Tähtitieteen naisia, synkkää nuortenfantasiaa, kolmen sisaren tarina Auschwitzista: Aulan kevään 2022 uutuuskirjat

Ajankohtaista - 10.11.2021

Aulan kevään 2022 kirjat tarjoaa laajan kattauksen kansainvälistä ja kotimaista kirjallisuutta. Kevään kirjojen joukossa on muun muassa hartaasti odotettu Heather Morrisin Auschwitziin sijoittuvan trilogian päätösosa, Niklas Ahnbergin synkän nuortenfantasiasarjan avausosa sekä Viola Ardonen kansainvälisen menestyksen saavuttanut romaani Italian sotalapsista.

Tutustu katalogiin täällä!

Kotimaiset uutuuskirjat

Kevään kotimaiset uutuuskirjat muodostavat monipuolisen kattauksen. Sami Tissarin kaleidoskooppimainen mestariteos Krysa kertoo ihmiskunnastamme vaihtoehtoisessa maailmassa. Niklas Ahnbergin Poika joka käveli vetten päällä aloittaa synkän ja tunnelmallisen nuortenfantasiasarjan, joka kietoutuu myytteihin ja mysteereihin. Risto Miettisen kiitetyn trillerisarjan toisessa osassa Kostaja mennään myrskyn silmään. Kari Haakanan trillerisarjan avaus Välitön uhka käsittelee fiktion keinoin maailmanlaajuisesti lisääntynyttä poliittista väkivaltaa. Täytetyt on erityisen kertojan, Jyrki Vainosen, odotettu romaani ihmisyydestä.

Käännetyt kaunokirjat

Kevään käännetty kaunokirjallisuus tarjoaa helmiä ympäri maailmaa. Heather Morrisin suursuosion saaneet Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina saavat jatkoa: Kolme sisarta on romaani kolmesta Auschwitzista selvinneestä sisaresta. Karina Sainz Borgon Kolmas maa on venezuelalaisen kirjailijan western-henkinen tarina eloonjäämisestä ja kuolemasta. Chi Zijianin Puolikuu on taianomainen romaani Kiinan vähemmistökansasta, evenkeistä. Teos jatkaa suoraan kiinan kielestä käännettyjen romaaniemme sarjaa, jossa Zijian on ensimmäinen naiskirjailijamme. Kansainvälisen menestyksen saavuttanut Viola Ardonen Lasten juna on tositapahtumiin perustuva romaani lapsista toisen maailmansodan jälkeisessä Italiassa. Kapinallinen ja varas on menestyskirjailija Jan-Philipp Sendkerin uusi koskettava rakkaustarina, jossa tarinan lomassa käsitellään myös yhteiskunnallisia epäkohtia.

Tietokirjat

Ari Turusen viihdyttävä tietokirja Teette niin kuin minä sanon opettaa lukijaa tunnistamaan autoritaarit maailmanpolitiikassa ja sukukokouksessa. Markus Hotakaisen Tähtieteen naiset taas esittelee liudan tuntemattomia tähtitieteentekijöitä: naisia, jotka ovat jääneet aiemmin huomiotta historiankirjoituksessa. Kasvien tasavalta jatkaa Stefano Mancuson kiinnostavia tietokirjoja siitä, mitä ihmiskunnalla on opittavaa kasveilta.

Selaa kevään katalogia PDF-muodossa tai Issuussa.