Viola Ardone

Lasten juna

Alkuperäinen hinta oli: 29,90€.Nykyinen hinta on: 14,95€.

Kuvaus

Tiedot

Lasten juna on koskettava tarina rakkaudesta, perheestä, toivosta ja selviytymisestä toisen maailmansodan jälkeisessä Italiassa.

Mussolinin fasistit on lyöty, mutta maa on sodan jäljiltä epätoivoisessa tilassa, erityisesti eteläinen osa. Köyhien eteläitalialaisten perheiden lapsia lähetettiin tuhansittain turvaan maan vauraampaan ja turvallisempaan pohjoisosaan.

Seitsemänvuotias Amerigo asuu Napolissa äitinsä Antoniettan kanssa selviytyen päivästä toiseen nokkeluutensa ja pikkuhommien avulla, niin kuin koko rutiköyhä naapurusto. Eräänä päivänä Amerigo saa tietää, että pian hän nousee junaan, joka vie hänet pohjoiseen vieraan perheen luokse talveksi turvaan nälältä ja kylmyydeltä. Yhdessä tuhansien muiden lasten kanssa Amerigo matkustaa koko maan halki uuteen elämäänsä. Hänen uteliaiden ja viattomien silmiensä kautta näemme, kuinka sodan kurittama kansa nousee raunioista ja syntyy uudelleen.

Tositapahtumiin perustuva Lasten juna on unohtumaton romaani rikkomattomista perhesiteistä, taiteilijuudesta ja itsetuntemuksesta ja perheen merkityksestä ja siitä, mitä ja miten muistamme. Joskus on luovuttava kaikesta, jotta voi löytää itsensä.

Viola Ardone on napolilainen kirjailija ja opettaja. Lasten juna on hänen läpimurtoteoksensa ja se on käännetty 25 kielelle.

ISBN

9789523641648

E-kirja

9789523642317

Äänikirja

9789523642324

Kl.

84.2

Julkaistu

Huhtikuu 2022

Alkuteos

Il treno dei bambini

Alkuteoksen kieli

Italia

Suomentanut

Laura Lahdensuu

Tyyppi

Sidottu

Sivut

250

Kirjailija

Viola Ardone

Viola Ardone on napolilainen kirjailija ja opettaja. Valtavan kansainvälisen suosion saavuttanut Lasten juna on hänen läpimurtoteoksensa ja se on käännetty 25 kielelle.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Viola Ardone

Lasten juna & Nimeni on Oliva Denaro

Viola Ardonen kaksi kirjaa samassa paketissa.

Viola Ardone

Nimeni on Oliva Denaro

Tositarinaan perustuva romaani naisesta, joka nousi sortoa vastaan.