Viola Ardone

Nimeni on Oliva Denaro

30,90

Kuvaus

Tiedot

Tositarinaan perustuva romaani naisesta, joka nousi sortoa vastaan

On vuosi 1960. Pienessä sisilialaisessa kylässä asuva kuusitoistavuotias Oliva torjuu leipurin pojan lähentely-yritykset, minkä seurauksena tämä raiskaa hänet.

Raiskatut naiset saattoivat tuohon aikaan avioitua tekijän kanssa välttääksen häpeän. Käytäntöä kutsuttiin nimellä “korjaava avioliitto”, ja sen avulla niin raiskattu kuin raiskaajakin saattoi sovittaa tapahtuneen.

Oliva päättää kuitenkin taistella oikeudestaan valita itse oman elämänsä suunta ja ilmoittaa pojasta poliisille – täysin tietoisena oikeudenkäynnin julmista seurauksista pienessä yhteisössä.

Nimeni on Oliva Denaro perustuu sisilialaisen Franca Violan (s. 1948) elämään. Laki korjaavasta avioliitosta kumottiin Italiassa lopulta vuonna 1981.

Viola Ardone on italialainen kirjailija, jonka tuotannosta on aiemmin suomennettu teos Lasten juna. Nimeni on Oliva Denaro herättää väkevästi henkiin Sisilian, sen kuumuuden, ihmiset, ankariin perinteisiin nojaavat tavat ja intohimot. Ennen kaikkea kirja on kuvaus nuoren naisen tinkimättömästä rohkeudesta ja sinnikkyydestä. Romaanin on suomentanut Laura Lahdensuu.

Kirjasta sanottua:

“Rankasta aiheesta huolimatta kirja on kirjoitettu hyvin lempeästi ja empaattisesti.” – marimoisio

ISBN

9789523643833

E-kirja

9789523643857

Äänikirja

9789523643840

Kl.

84.2

Italiankilinen alkuteos

Olivia Denaro

Suomentanut

Laura Lahdensuu

Tyyppi

Sidottu

Sivut

320

Julkaistu

Elokuu 2023

Kirjailija

Viola Ardone

Viola Ardone on napolilainen kirjailija ja opettaja. Valtavan kansainvälisen suosion saavuttanut Lasten juna on hänen läpimurtoteoksensa ja se on käännetty 25 kielelle.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Viola Ardone

Lasten juna & Nimeni on Oliva Denaro

Viola Ardonen kaksi kirjaa samassa paketissa.

Viola Ardone

Lasten juna

Tositapahtumiin perustuva Lasten juna on unohtumaton romaani rikkomattomista perhesiteistä, taiteilijuudesta ja itsetuntemuksesta ja perheen merkityksestä ja siitä, mitä ja miten muistamme. Joskus on luovuttava kaikesta, jotta voi löytää itsensä.