Karina Sainz Borgon romaanille Kolmas maa merkittävä palkinto

Ajankohtaista - 1.12.2023

Venezuelalaiselle kirjailijalle Karina Sainz Borgolle on myönnetty vuoden 2023 Jan Michalski -kirjallisuuspalkinto romaanista Kolmas maa (El Tercer País). Raadin mukaan Kolmas maa on “vahva romaanimaaillma, joka loisteliaasti yhdistää erilaisia kirjallisuustraditioita kuten kreikkalaista tragediaa, amerikkalaista westerniä ja maagista realismia tarkastellakseen niiden kautta siirtolaisuutta.”—”Naispäähenkilöt ovat vahvoja ja todentuntuisia. Rajahautausmaa on paikka, jossa kaikki maailman kauhu ja kauneus, […]

Venezuelalaiselle kirjailijalle Karina Sainz Borgolle on myönnetty vuoden 2023 Jan Michalski
-kirjallisuuspalkinto romaanista Kolmas maa (El Tercer País).

Raadin mukaan Kolmas maa on “vahva romaanimaaillma, joka loisteliaasti yhdistää erilaisia kirjallisuustraditioita kuten kreikkalaista tragediaa, amerikkalaista westerniä ja maagista realismia tarkastellakseen niiden kautta siirtolaisuutta.”

”Naispäähenkilöt ovat vahvoja ja todentuntuisia. Rajahautausmaa on paikka, jossa kaikki maailman kauhu ja kauneus, elävä ja kuollut, tosi ja fantasia, tulevat yhteen.”

The Jan Michalski -kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain maailmankirjallisuuden merkittävälle edustajalle.

Karina Sainz Borgo on venezuelalaislähtöinen kirjailija, joka on asunut jo yli vuosikymmenen Espanjassa. Aula & Co on suomentanut häneltä kaksi romaania: Caracasissa on vielä yö (suom. Taina Helkamo, 2019) ja Kolmas maa (suom. Satu Ekman, 2022).