Markus Leikola luotaa uutuuskirjassaan Ukrainan ja Venäjän vuosisataisia suhteita – kutsu julkistukseen 31.8.

Ajankohtaista - 22.8.2022

Sodan ja rauhan kronikka kirjoitettiin pikavauhtia, mutta perustuu Leikolan 40 vuoden tietämykselle Ukrainan ja Venäjän vuosisataisista suhteista. Kirja julkistetaan 31.8. yleisötilaisuudessa, jossa mukana myös Pirkko Saisio.

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Markus Leikola alkoi kirjoittaa. Sen seurauksena syntyi mesenaattikampanjassakin menestynyt kirja Sodan ja rauhan kronikka, joka julkistetaan keskiviikkona 31.8. yleisötilaisuudessa Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa.

Leikola esittelee teoksessaan Ukrainan sodan vuosisataiset taustat ja yllätyskäänteet. Oivaltavassa tekstissä kietoutuvat yhteen sotatoimet, diplomatia, kulttuuri, talous ja viestintä.

Kirjailija-toimittaja Markus Leikola teki ensimmäisen matkansa Moskovaan ja Kiovaan tasan 40 vuotta sitten ja on seurannut Ukrainan ja Venäjän välisiä suhteita siitä saakka. Sodan ja rauhan kronikka on kirjailijan 15. teos.

Leikola järjesti toukokuussa yhdessä kustantajan kanssa kirjastaan mesenaattikampanjan, jonka tuotoista puolet lahjoitettiin Ukrainaan. Mesenaatteja oli yli 350 ja kertynyt summa yli 13 000 euroa.

KUTSU
Sodan ja rauhan kronikan kirjanjulkistus
Ke 31.8. klo 17–18 Helsingin Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalle (Keskuskatu 1, Helsinki). Leikolan kanssa keskustelemassa Pirkko Saisio.

Lisäksi osana Art goes kapakka -tapahtumaa kirjan pohjalta on keskustelu
tänään maanantaina 22.8. klo 17-18 Helsingin Torikortteliin (Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, Helsinki). Leikolan kanssa keskustelemassa toimittaja Rauli Virtanen


Markus LeikolaSodan ja rauhan kronikka
Aula & Co 2022, 338 sivua

https://www.mtv.fi/sarja/viiden-jalkeen-33001061/erikoishaastattelussa-tietokirjailija-markus-leikola-1644191