Andri Snær Magnason

Aika-arkku

21.9€

Varastossa

Kuvaus

Kirjan tiedot

”Vaikuttava nuortenromaani, jossa fantasia kietoutuu yhteen nykymaailman kanssa. Kirja pohtii hienosti luopumisen vaikeutta ja ihmisen suhdetta aikaan.”  –Tähtivaeltaja-palkintoraati

Nuorten dystopiaa ja aikuisten satua yhdistelevä kirja kietoo yhteen kaksi tarinaa.

Kehyskertomuksen päähenkilönä on Sigrún-niminen tyttö, joka vanhempiensa kanssa kömpii sisään ajan pysäyttävään laatikkoon, koska vanhemmat haluavat ohittaa taloudellisesti huonot ajat. Sigrúnin laatikko kuitenkin aukeaa ennen aikojaanja  huomaa maailman olevan lähes tyhjä ja täysin villiintynyt.

Aikansa vaellettuaan Sigrún tapaa vanhan naisen joka kertoo tarinan ahneesta kuninkaasta, joka halusi hallita myös aikaa. Kuningas tahtoi säästää kauniin tyttärensä synkiltä ajoilta ja teetti läpinäkyvän taika-arkun, joka oli niin tiheään kudottua hämähäkinsilkkiä, ettei edes aika pystynyt läpäisemään sitä. Prinsessa suljettiin arkkuun. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin prinsessa kömpii ulos arkusta, mutta valtakunnassa asiat ovat edelleen huonosti. Vanhan naisen tarinan ja nykymaailman välillä on yhteys, joka Sigrúnin ystävineen on löydettävä, jotta maailma voi pelastua.

Aika-arkku on palkittu Islannin kirjallisuuspalkinnolla ja Islannin kirjakauppiaat valitsivat sen vuoden 2013 parhaaksi nuortenkirjaksi. Teos voitti vuonna 2020 arvostetun Green Earth Book Honor Awardin.

ISBN

9789527190500

Kl.

N84.2

Alkuteos

Tímakistan

Alkuteoksen kieli

Islanti

Suomentanut

Tapio Koivukari

Sivut

289

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Huhtikuu 2017

Kirjailija

Andri Snær Magnason

Lue lisää

Kirjailijan teoksia