Jenna Kostet

Margaretan synti

29,90

Kuvaus

Tiedot

Mikä on naisen vapauden hinta?

Noita. Huora. Murhaaja. Nuori Margareta on tuomittu kuolemaan miehensä murhasta ja odottaa Turun raatihuoneen kalseassa tyrmässä tuomionsa täytäntöönpanoa. Kukaan ei ole epäillyn puolella. Juoruilevien kaupunkilaisten mielissä Margareta on kohtalonsa ansainnut.

Kaupunginpalvelija Jakob huolehtii vangitusta naisesta. Teloituksen lähestyessä Margareta kertoo Jakobille tarinaansa, ja lopulta Jakob ei voi olla pohtimatta, onko Margareta todella syyllinen, ja mihin? Odotusten, ennakkoluulojen ja perinteiden kahlitsemassa yhteisössä yhdellä jos toisella on salaisuuksia – mutta toisten salaisuudet ovat kuolettavampia kuin toisten.

Margaretan synti maalaa lukijan mieleen elävän kuvan 1600-luvun Turusta, sen miljööstä ja asukkaista, saa sen mutaiset kadut lipsumaan saappaan alla ja torin runsaat tuoksut tunkeutumaan tajuntaan. Elävimmäksi nousee kuitenkin kuva tuomitusta naisesta, joka maksaa janoamastaan vapaudesta sen kaikkein kovimman hinnan.

ISBN

9789523641792

E-kirja

9789523641969

Äänikirja

9789523641976

Kl.

84.2

Sivut

300

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Elokuu 2021

Arvostelut

"Aikakautta ei romantisoida vaan lukija pääsee tuntemaan ihollaan sen, millaisia päivät ja yöt olivat tuohon aikaan. Margaretan ja Jakobin tarinat limittyvät yhteen yhden ankean, kuraisen talven aikana. Lopulta jää jäljelle vain kysymys: mikä oikeastaan oli Margaretan synti?"

Anna

Kirjailija

Jenna Kostet

Jenna Kostet on turkulainen kirjailija, joka on julkaissut niin romaaneja kuin tietokirjoja. Hän on opiskellut kansatiedettä ja folkloristiikkaa ja työskennellyt Turun linnassa. 

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Jenna Kostet

Punainen noita

Historiallisiin lähteisiin pohjautuva romaani parantajanaisesta, jota syytettiin noidaksi.

Jenna Kostet

Kuuden Katariinan jäljillä

Kiehtova matka menneisyyden naisten jalanjäljissä.