Nino Haratishvili

Kahdeksas elämä (Brilkalle) – Osa 1

33,90

Kuvaus

Tiedot

Eeppinen tarina yhden georgialaisen perheen kohtaloista levottoman vuosisadan aikana

1900-luvun alussa Venäjän keisarikunnan laitamilla elävä georgialainen perhe vaurastuu herkullisen huolella varjellun, sukupolvelta toiselle siirtyvän salaisen suklaareseptin avulla. Stasia oppii reseptin isältään ja vie sen mukanaan Pietariin, mistä hänen tuore aviomiehensä on saanut työpaikan Venäjän vallankumouksen ytimessä.

Sata vuotta Stasian muuton jälkeen Neuvostoliitto on hajonnut ja sisällissota on repinyt Georgian kappaleiksi. Niza, Stasian lapsenlapsenlapsi on jättänyt perheen ja muuttanut Berliiniin. Kun Nizan kaksitoistavuotias sisarentytär Brilka kieltäytyy palaamasta Tbilisiin matkustettuaan länteen, on Nizan pakko jäljittää hänet.

Vuodet vierivät, ja sukupolvi toisensa jälkeen kokee suuria rakkauksia ja niiden järisyttäviä loppuja. Maailma järkkyy kerta toisensa jälkeen, järkkyy taas ja lukija on haltioissaan, kun on löytänyt loistavan vanhanajan romaanin jossa elää ja oppia, tutustua unohtumattomiin ihmisiin, eksyä ja löytää taas tiensä uudelleen.

Kahdeksas elämä kasvaa ja kehittyy koko punaisen vuosisadan ajan. Reilusti yli tuhannella sivulla se kuvaa georgialaisen perheen nousua ja tuhoa kuuden sukupolven kuluessa. Se on suurieleinen eeppinen romaani sodasta ja sorrosta, unelmista ja rakkaudesta. Ja suklaasta, joka tuntuu tuovan muassaan niin hurmiota kuin tuhoakin.

Kahdeksas elämä julkaistaan suomeksi kahdessa osassa, joista tämä on ensimmäinen. Kirjan toinen osa julkaistaan keväällä 2025. Kirjan on suomentanut Raija Nylander.

ISBN

9789523643598

E-kirja

9789523644731

Äänikirja

9789523644724

Kl.

84.2

Alkuteos

Das achte Leben (Für Brilka)

Alkuteoksen kieli

Saksa

Tyyppi

Sidottu

Sivut

650

Julkaistu

Maaliskuu 2024

Kirjailija

Nino Haratishvili

Nino Haratishvili on georgialaisyntyinen kirjailija ja teatteriohjaaja. 

Lue lisää