Anna äidille lahjaksi kirja – Äitienpäivän kirjalahjat

Ajankohtaista - 3.5.2024

Mitä antaisit lahjaksi äidille?  Saammeko ehdottaa: kirja. Lukeva äiti rakastaa lämmöllä valittua kirjalahjaa.

Äitienpäivän lahjaideoita löydät täältä! Katso parhaat äitienpäivälahjat 2024 – helppo lahja äidille. Parhaat äitienpäivälahjat ja äitienpäivälahjavinkit löydät täältä.

Dekkareista pitävälle äidille

Trillereistä pitäville äideille suosittelemme Kari Haakanan uutuutta Kunnian hinta, jossa kuvataan fiktion keinoin poliittisen väkivallan voimistumista Euroopassa. Jari Karhu joutuu jälleen tiukan paikan eteen, kun entiset ystävät tarvitsevat hänen apuaan. Kirja on osa Jari Karhu -sarjaa, joka on löytänyt tiensä jo monen suomalaisen sydämeen. Tästä jännäristä ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu!

Perinteisiä pohjoismaalaisia dekkareita fanittaville oiva valinta on Tuire Malmstedtin Metso & Vauramo -sarjan toinen osa Lumihauta. Jyväskyläläisestä kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna viisihenkinen perhe. Tutkiessaan menneisyyttään saa Matilda Metso eteensä yllättäviä salaisuuksia, eivätkä yllätykset pääty siihen – Jyväskylän tapaus linkittyy hänen traagiseen taustaansa. Tässä teoksessa lukija pääsee reflektoimaan klassisen dekkarijuonen lisäksi myös itsensä etsimistä ja sen haikeutta kauniin karuissa maisemissa.

Jos äitisi pitää lempeämmästä otteesta kannattaa tarttua Lynn Messinan cozy crime -lajia edustavaan Beatrice Hyde-Clare ratkaisee -sarjaan. Viimeisimmässä osassa Murhatun rakastajan tapaus neiti Hyde-Clare pääsee jälleen selvittämään uutta, mystistä murhaa. Salapoliisina toimiminen vie ajatukset kätevästi pois Kesgraven herttuasta, joka on sekoittanut epätoivoisen vanhanpiian pään totaalisesti. Tämä kirja taatusti tuo hymyn äitisi huulille!

Koskettavia lukuromaaneja äitienpäivään

Pitääkö äitisi voimaannuttavista ja sykähdyttävistä tarinoista? Bestselleristi Heather Morrisin uutuusromaani kertoo tositapahtumiin pohjautuvan tarinan naisista, jotka joutuivat japanilaisten pitämälle vankileirille Indonesiassa. Nousevan auringon sisaret on naisten sotaromaani, kertomus naisten sisaruudesta, urheudesta ja ystävyydestä synkimpinäkin hetkinä.

Todellinen ahmittava lukuromaani on Kevin Chenin Aavekaupunki, joka on taiwanilainen sukuromaani Gabriel García Márquezin hengessä. T’ien-hung on seitsenlapsisen perheen nuorin lapsi, jolta perinteisten arvojen nimeen vannova perhe odottaa paljon. Pojan orastava homoseksuaalisuus on kuitenkin liikaa pikkukaupungin yhteisölle ja ahdasmieliselle perheelle, joka ajaa hänet tiehensä. Vuosia myöhemmin mies palaa kotiseudulleen ja joutuu kohtaamaan menneisyytensä aaveet.

Suklaan ja sydäntä riipaisevien romaanien ystävälle sopisi Nino Haratishvilin Kahdeksas elämä (Brilkalle). Se kuvaus georgialaisen perheen noususta ja tuhosta kuuden sukupolven kuluessa. Se on suurieleinen eeppinen romaani sodasta ja sorrosta, unelmista ja rakkaudesta. Ja suklaasta, joka tuntuu tuovan muassaan niin hurmiota kuin tuhoakin.

Mielenkiintoisia tietokirjoja äidille

Ajatuksia herättävä Viimeiset sanat kertoo satavuotiaan syyttäjän Benjamin Ferenczin elämästä. Kirjassaan hän tiivistää kokemuksensa koko vuosisadan ajalta 20-luvulta tähän päivään. Polku hyvään elämään ei ole koskaan suora vaan täynnä mutkia ja kuoppia. Vaikka elämään mahtuu muitakin asioita kuin maailman pelastaminen, niin kun joudut valitsemaan, niin valitse aina hyvä. Lukija pääsee pohtimaan yhdessä Ferenczin kanssa mitä kaikkea voimme oppia menneestä – ja miten katsoa tulevaan.

Kulttuurihistoriaan erikoistuneen kirjailija Ari Turusen teos Tuoksujen atlas on uniikki teos tuoksujen historiasta. Teos esittelee 65 tuoksuainetta ja vie lukijan aistilliselle matkalle myös upean kuvituksensa myötä. Tuoksujen atlas on ihana kirjalahja tuoksuista, parfyymeista ja kauniista kirjoista pitäville äideille.

Saatan olla väärässä on monivaiheisen elämän eläneen ja hiljattain ALS-tautiin kuolleen Björn Natthiko Lindebladin koskettava ja viisas elämäntarina. Elämänsä aikana Lindeblad ehti olla muun muassa ekonomisti, buddhalainen munkki, rakastettu meditaatio-opettaja ja luennoitsija. Vuonna 2018 Björn sai kuulla sairastavansa parantumatonta, nopeasti etenevää ALS-tautia. Teoksessaan hän pohtii sitä, mitä elämä on hänelle opettanut. Mitä on hyvä elämä? Mistä saada lohtua ja voimia vaikeuksien keskellä? Voiko elämän päättymisen kohdata avoimin mielin ilman pelkoa? 

Etkö löytänyt tästä blogista juuri sinun äidillesi sopivaa lahjaa? Voit selata kaikkia kirjojamme täällä.