Anna äidille lahjaksi kirja – Äitienpäivän kirjalahjat

Ajankohtaista - 27.4.2022

Kirja on lahja, josta on iloa pitkään. Aulan kirjojen valikoimasta löytyy varmasti sopiva kirja jokaiselle äidille!

Uutuudet

Tietokirja tähtitieteen naisista

Tähtitieteen naiset kertoo eri aikakausina eläneiden tutkijoiden kiehtovista elämänvaiheista ja uraauurtavasta työstä. Näiden naisten ansiosta olemme paremmin perillä maailmankaikkeuden mittasuhteista, tähtien koostumuksesta ja jopa pimeän aineen olemassaolosta. Valtaosa heistä on jäänyt tieteen historiassa tyystin huomiotta, ja usein naiset ovat joutuneet olemaan kahta sinnikkäämpiä saadakseen harjoittaa ammattiaan. 

Koskettava romaani Italian sotalapsista: Lasten juna

Kansainväliseksi menestykseksi noussut, tositapahtumiin perustuva Lasten juna sijoittuu sodanjälkeiseen Italiaan, jälleenrakennuksen aikaan. Mussolinin fasistit on lyöty, mutta maa on sodan jäljiltä epätoivoisessa tilassa, erityisesti eteläinen osa. Köyhien eteläitalialaisten perheiden lapsia lähetettiin tuhansittain turvaan maan vauraampaan ja turvallisempaan pohjoisosaan.

Hittikirjailijan uutuusromaani: Kolme sisarta

Miljoonia kappaleita myyneiden Auschwitzin tatuoijan ja Cilkan tarinan kirjoittajan Heather Morrisin koskettava ja voimakas uutuusromaani perustuu kolmen siskoksen tositarinaan selviytymisestä Auschwitzista ja kuolemanmarssista. Kolme sisarta särkee sydämesi, mutta Cibin, Magdan ja Livian rohkeus ja rakkaus täyttävät sinut toivolla.

Dekkareista pitävälle äidille

Trillereistä pitäville äideille suosittelemme Kari Haakanan uutuutta Välitön uhka, jossa kuvataan fiktion keinoin poliittisen väkivallan voimistumista Euroopassa. Helsingin Kruununhaassa murhataan kylmäverisesti kuusi ihmistä. Poliisitutkinta etenee hitaasti, joten perheensä menettänyt eduskunnan puheenjohtaja Kinnunen palkkaa ammattisotilas Jari Karhun etsimään syylliset. 

Perinteisiä pohjoismaalaisia dekkareita fanittaville oiva valinta on Tove Alsterdalin parhaana pohjoismaisena rikosromaanina palkittu Juurakko, jossa kolmekymppinen poliisi Eira Sjödin tutkii ruotsalaisessa pikkukaupungissa tapahtunutta kuolemantapausta. Eiran odottamaton löytö ravistelee koko pikkukaupunkia sydänjuuria myöten – niin myös Eiran omaa perhettä. Sarja on saamassa jatkoa elokuussa 2022, jolloin ilmestyy Juurakon jatko-osa Vajoama.

Enemmän kaunokirjallisesta jännityksestä pitäville varma valinta on Abigail Deanin kansainväliseksi menestykseksi noussut romaani Tyttö A. Tositapauksista inspiraation saanut romaani käsittelee traumasta selviytymistä. Lex Gracie on Tyttö A; tyttö, joka onnistui pakenemaan ”kauhujen talosta”. Se oli hänen kotinsa, jossa isä ja äiti kiduttivat häntä ja hänen kuutta sisarustaan vuosikaudet. Päästyään pakoon vanhemmiltaan kukin sisaruksista on rakentanut oman elämänsä miten on parhaiten tainnut, toisistaan erillään. Kun Lexin äiti kuolee vankilassa, Lex ei voi enää paeta menneisyyttään.

Mukaansatempaavia lukuromaaneja äitienpäivään

Tykkääkö äiti luonnosta ja kauniista kielestä? Chi Zijianin kaunis Puolikuu voisi olla hänelle nappivalinta. Puolikuussa 90-vuotias evenkien vähemmistökansaan kuuluva nainen kertoo elämästään, ja piirtää samalla kuvan koko kansansa historiasta, jolle raamit antaa taustalla vaikuttava koko Kiinan kehityskertomus. Poronhoidolla ja metsästyksellä Ison-Hinganin vuoriston tiheissä metsissä elävä kansa on joutunut taistelemaan selviytymisestään.

Todellinen ahmittava lukuromaani on Paolo Giordanon Jopa taivas on meidän, joka kertoo koskettavalla tavalla nuoruudesta, unelmista ja rakkaudesta – sekä niiden katoamisesta. Paolo Giordano on rakentanut lukuromaaniinsa upean miljöön, monitasoiset henkilöhahmot sekä juonen, joka pitää lukijan otteessaan loppuun saakka. 

Moderni italialainen klassikkoromaani Kieli jota puhuimme kertoo torinolaisesta perheestä Mussolinin ajan Italiassa. Eloisassa ja humoristisessa teoksessaan Natalia Ginzburg herättää henkiin suuren italialaisen perheen, jolla on omat rutiinit ja rituaalit, villitykset, lentävät lauseet ja tarinat.

Mielenkiintoisia tietokirjoja äidille

Kasvien tasavalta on kasvikunnan manifesti ja vakava ajatusleikki maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuudesta – täydellinen lahja luonnosta ja kasveista kiinnostuneelle äidille! Kirjan tarkoitus on kirkastaa näköalamme ihmisen asemaan ja osaan maailmassa, jonka jaamme muiden elollisten olentojen kanssa. Kasvineurobiologi Stefano Mancuso esittelee kahdeksan kasvien olemassaoloa ohjaavaa periaatetta, joita voidaan soveltaa kaikkien elollisten olemassaoloon.

Kulttuurihistoriaan erikoistuneen kirjailija Ari Turusen teos Tuoksujen atlas on uniikki teos tuoksujen historiasta. Teos esittelee 65 tuoksuainetta ja vie lukijan aistilliselle matkalle myös upean kuvituksensa myötä. Tuoksujen atlas on ihana kirjalahja tuoksuista, parfyymeista ja kauniista kirjoista pitäville äideille.

Saatan olla väärässä on monivaiheisen elämän eläneen ja hiljattain ALS-tautiin kuolleen Björn Natthiko Lindebladin koskettava ja viisas elämäntarina. Elämänsä aikana Lindeblad ehti olla muun muassa ekonomisti, buddhalainen munkki, rakastettu meditaatio-opettaja ja luennoitsija. Vuonna 2018 Björn sai kuulla sairastavansa parantumatonta, nopeasti etenevää ALS-tautia. Teoksessaan hän pohtii sitä, mitä elämä on hänelle opettanut. Mitä on hyvä elämä? Mistä saada lohtua ja voimia vaikeuksien keskellä? Voiko elämän päättymisen kohdata avoimin mielin ilman pelkoa? 

Etkö löytänyt tästä blogista juuri sinun äidillesi sopivaa lahjaa? Voit selata kaikkia kirjojamme täällä.