Aulan blogi: Näitä kirjoja suosittelemme joululahjaksi

Blogi - 26.11.2021

Jos aikoo tänä vuonna painottaa lahjaostoksensa verkkokauppoihin, kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Tässäpä siis aulalaisten suosituksia siitä, mitä pukin konttiin kannattaa hankkia – parhaat joulukirjat joka lähtöön!

Joulu on jo nurkan takana ja lahjamietteet varmasti monen takaraivossa. Monella ovat mielessä myös joulukirjat. Kirjat ovat yhä tänäkin päivänä erottamaton osa joulua. Niiden pariin syventymisestä haaveillaan jo kauan ennen kuin ensimmäiset piparit on leivottu. Jo etukäteen jännitetään, mitä kunkin juhlaseuruelaisen joulukirjat tänä vuonna mahtavat olla – ah sitä tunnetta, kun lahjapaketit on avattu ja pääsee nuuhkimaan lahjakirjojensa tuoksua!

Kokosimme yhteen suosittuja kirjoja, joita ostetaan tänä vuonna erityisen paljon lahjaksi: tietokirjoja faktan ystäville, elämäkertoja ja romaaneja koskettavien tarinoiden parissa viihtyville. Suosituslistaltamme löytyy myös lapselle ja nuorelle hauskoja tietopaketteja sekä upeita, mukaansatempaavia tarinoita.

Koskettavien elämäntarinoiden ahmijoille

Elämäntarinat kiinnostavat vuodesta toiseen. Niihin on ihanaa upota joulupäivänä tai jo aattoiltana, kun illan hämy laskeutuu, kuusenvalot valaisevat sivuja ja jouluherkut tuoksuvat. Koskettavien elämäkertojen ystäville sopivat Björn Natthiko Lindebladin kirjaa Saatan olla väärässä ja holokaustiselviytyjä Eddie Jakun Maailman onnellisin mies. Saatan olla väärässä sisältää elämänohjeista viisaimman: aloita myöntämällä itsellesi, että olet väärässä. Maailman onnellisin mies -kirjan lukeminen taas onnellistuttaa lukijaansa: siinä tutustuu sellaisen miehen ajatuksiin, joka keskittyi holokaustikokemusten jälkeen pelkästään sädehtimään iloa ympärilleen.

Monia kiinnostaa syventyä joulunpyhinä mukaansatempaaviin romaaneihin. Italialaisen menestyskirjailija Paolo Giordanon Jopa taivas on meidän on sellainen ja lukukokemuksena kuin matka, joka seuraa neljän nuoren haurasta ystävyyttä aikuiseksi.

Kiinnostavat tietokirjat

Merkityksellinen lahja voi olla myös sellainen, joka liittyy saajalle tärkeään harrastukseen tai mielenkiinnon kohteeseen.

Kulttuurihistoriasta ja tuoksuista kiinnostuneille Ari Turusen Tuoksujen atlas on nappivalinta. Kiinnostavan aiheensa lisäksi teos on myös visuaalisesti kaunis. Tuoreille koiranomistajille hyödyllinen opus on Onnellisen pennun kasvatus. Teknologiasta ja fysiikasta innostuneille Tesla – Modernin luoja on oiva valinta: teos kertoo omalaatuisesta nerosta nimeltä Nikola Tesla, joka keksi muun muassa radion ja kaukosäätimen sekä patentoi vaihtovirran ja oikosulkumoottorin. Hänen mukaansa Elon Musk nimesi Tesla -yrityksensä.

Lahja koukuttavien dekkareiden ystävälle

Dekkari-ihmiset eivät saa dekkareista koskaan tarpeekseen. Syksyn uutuuksista monen lahjansaajan joulukääreistä löytyy esimerkiksi Tove Alsterdalin odotettu ja palkittu uutuusdekkari Juurakko. Vanhemman pahinta pelkoa – lapsen katoamista – ja siitä aiheutuvaa traumaa käsittelee Tuire Malmstedtin Lasitarha. Todellisiin rikostapauksiin perustuva Abigail Deanin Tyttö A on sisarusten selviytymistarina kaltoinkohtelusta. Trillereistä pitäville täsmävalinta on Petturi, petostarina, joka sekoittaa suurrikollisuuden ja pienen suomalaisen paikkakunnan.

Joulukirjat lapselle ja nuorelle

Monet lapset ja nuoret odottavat paketista paljastuvia kirjoja innoissaan. Niiden maailmaan pääsee joululomalla uppoutumaan rauhassa! Aulan kirjoista suosittelemme joululahjoiksi erityisesti muutamaa syksyn uutuuskirjaa.

Matt Haigin joulukirjaklassikosta tuttu hahmo Miika-hiiri sai oman kirjansa, kun se valittiin Poika nimeltä Joulu -elokuvan testiyleisön suosikkihahmoksi. Hiiri nimeltä Miika sopii erinomaisesti lahjakirjaksi esimerkiksi alakouluikäisille eläinten ystäville. Taikurin kartta on jatko-osa Taikuuden talolle. Tarina on hauska, maaginen ja jännittävä kertomus Hedystä ja Spenceristä, jotka päätyvät matkustamaan taianomaisella kojeella maailmojen välillä. Hieman vanhemmalle, yläaste-lukioikäiselle fantasiamaailmojen ystävälle nappivalinta on Maailmojen murtaja.

Lisää vinkkejä joululahjakirjoista lapsille ja nuorille voit lukea erillisestä postauksestamme.

Älä unohda tärkeintä jouluseuralaistasi – osta kirja myös itsellesi

Joululahjoja miettiessä iskee välillä uupumus. Siksi täytyykin muistaa välillä piristää itseään lahjaostoksella. Voit pistää joulukirjat odottamaan itseäsi pakettiin tai lukaista niitä ihan pikkuisen kannustukseksi muiden lahjojen valitsemisen lomassa. Sitä paitsi kuka tietäisi paremmin juuri sinun kirjamakusi!