Naistenpäivän lukuvinkit: Tartu naisen kirjoittamaan kirjaan

Blogi - 7.3.2022

Naistenpäivää vietetään 8.3.2022. Kokosimme tähän blogiin vinkkejä ihanan monipuolisista naiskirjailijoistamme!

Me Aulalla olemme ylpeitä monipuolisista naiskirjailijoistamme, joiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle lukijalle kiinnostavaa luettavaa. Huomaathan, että tähän blogiin kokoamamme kirjat löytyvät myös e- ja äänikirjoina!

Historiallisia naisia

Heather Morris: Kolme sisarta

Tositapahtumiin perustuva selviytymistarina särkee sydämesi, mutta Cibin, Magdan ja Livian rohkeus ja rakkaus täyttävät sinut toivolla.

Pikkutyttöinä Cibi, Magda ja Livia lupasivat isälleen pysyä aina yhdessä, tapahtui mitä hyvänsä. Kun vuosia myöhemmin natsit lähettivät 15-vuotiaan Livian Auschwitziin, 19-vuotias Cibi seurasi pikkusiskoaan kuolemanleirille suojellakseen häntä – tai kohdatakseen kuoleman hänen kanssaan.


Jenna Kostet: Margaretan synti

Mikä on naisen vapauden hinta? Nuori Margareta on tuomittu kuolemaan miehensä murhasta ja odottaa Turun raatihuoneen kalseassa tyrmässä tuomionsa täytäntöönpanoa. Kaupunginpalvelija Jakob huolehtii vangitusta naisesta. Teloituksen lähestyessä Margareta kertoo Jakobille tarinaansa, ja lopulta Jakob ei voi olla pohtimatta, onko Margareta todella syyllinen, ja mihin? 

Naisten kirjoittamia dekkareita

Tuire Malmstedt: Lasitarha

Tiivistunnelmainen dekkari menetyksen ja toivon kipeydestä. Rikostutkijat Elmo Vauramo ja Matilda Metso saavat ensimmäiseksi yhteiseksi tapauksekseen pienen Lennin katoamisen. Tutkinta, joka on kuin upottava suo, repii auki Vauramon ja Metson omia haavoja ja paljastaa, että tapauksen juuret kiemurtelevat kauas menneisyyteen. 


Tove Alsterdal: Juurakko

Neljätoistavuotias Olof Hagström joutuu pakkohoitoon suositun tytön raa’asta raiskauksesta ja murhasta. 23 vuotta myöhemmin Olof ajaa vanhan kotinsa ohi matkalla etelään ja päättää poiketa katsomaan isäänsä. Kolmekymppinen poliisi Eira Sjödin on hiljattain palannut Tukholmasta lapsuutensa maisemiin Ådaleniin, huolehtimaan dementiaan sairastuneesta äidistään. Eira oli vain yhdeksänvuotias, kun Olofia syytettiin koulutoverinsa murhasta. Nyt hän tutkii Olofin isän murhaa. 


Melba Escobar: Kauneussalonki

Kolumbialaisen Melba Escobarin rikosromaanin tapahtumat sijoittuvat bogotalaisen hienostoalueen kauneussalonkiin. Kauneussalonki on paitsi älykäs trilleri myös mielenkiintoinen kuvaus kolumbialaisten naisten sosiaalisesta todellisuudesta sekä maailmasta, jossa oikeus kuuluu niille, joilla on varaa maksaa siitä.

Naiskirjailijoita maailmalta

Chi Zijian: Puolikuu

Kiinalaisen Chi Zijianin menestysteos Puolikuu on suuri tarina rakkaudesta ja menetyksestä, ilosta ja surusta, maagisista voimista ja taiteen parantavasta vaikutuksesta. Se on myös kuvaus ihmisen suhteesta luontoon, joka paitsi antaa, myös ottaa kylmästi.


Karina Sainz Borgo: Caracasissa on vielä yö

Terävä ja kipeän kaunis romaani kuvaa Venezuelaa kaaoksen partaalla sekä naista, joka joutuu jättämään oman elämänsä ja pakenemaan maasta, jossa ainoat kaikkia koskevat asiat ovat väkivalta, nälkä ja röyhkeys.

P.S. Kirjailijan uusi romaani Kolmas maa julkaistaan maaliskuussa!


Fernanda Melchor: Hurrikaanien aika

Joku on murhannut La Conden, takapajuisen meksikolaiskylän noidan, jonka kerrotaan myyneen sielunsa paholaiselle. Fernanda Melchor viskaa lukijan La Matasan kylähelvettiin, jossa maatyöläiset, huijarit, gansterit ja noidat sinnittelevät päivä kerrallaan. Kiivastempoinen romaani on hätkähdyttävä ajankuva Meksikon maaseudun nykytodellisuudesta, jossa taikausko, ikivanhat perinteet ja syvälle iskostuneet uskomukset ja tavat sekoittuvat ja sotkeutuvat nykykulttuuriin.


Lucia Berlin: Ilta paratiisissa

Lucia Berlin oli siivooja, vastaanottoapulainen, kirjallisuudenopettaja, äiti – ja alkoholisti. Hänen värikäs elämänsä Meksikossa, New Yorkissa ja Chilessä synnytti kirjailijan, joka jätti jälkeensä vain 77 novellia. Ilta paratiisissa on novellikokoelmista viimeinen. Tapaamme jälleen Berliniä itseään muistuttavan kertojan, mutta myös boheemeja jazzista puhuvia miehiä ja turhautuneita vaimoja.

Muista myös aiemmat kokoelmat Siivoojan käsikirja ja Tanssia ruusuilla!