Jenna Kostet

Kuuden Katariinan jäljillä

30,90

1 varastossa

Kuvaus

Tiedot

Kiehtova matka menneisyyden naisten jalanjäljissä

Jenna Kostet jättää työnsä Turun linnassa ja omistautuu selvittämään kuuden linnaan liittyvän, Katariina-nimisen naisen kohtaloita. Hän etsii jokaisesta muotokuvan ja alkaa kaivella heidän elämänvaiheitaan. Samalla hän suunnittelee matkoja ympäri Suomea ja Ruotsia tutkimaan paikkoja, jonne Vaasan suvun naiset päätyivät, milloin emäntinä, milloin vankeina, milloin miestensä ja lastensa kanssa, milloin yksin.

Katariinojen tarinat nivoutuvat toisiinsa ja mennyt nykyisyyteen, kun Kostet kuljettaa lukijaa matkassaan naisten uskomattomien kohtaloiden luo kepeästi ja asiantuntevasti. Poikkeuksellisen taitava kerronta antaa lukijan osallistua historian muodostumiseen ja kokea elävästi, millaista arki ja juhlat ovat olleet ja miten kohtalo on riepotellut ihmisiä. Tutkimusretken edetessä Turun linnan ja samalla koko Suomen historia avautuu jouhevasti siirryttäessä yhdestä kuvasta toiseen, yhdestä Katariinasta seuraavaan.

Jenna Kostet on turkulainen kirjailija, joka on opiskellut kansatiedettä ja folkloristiikkaa ja työskentelee Turun linnassa. Hänen aiemmat teoksensa ovat romaanit Linnunluisia ja Margaretan synti. Kuuden Katariinan jäljillä on hänen ensimmäinen tietokirjansa.

Teoksesta sanottua:

”Kostetin kirjassa limittyvät hauskasti hänen omat linnamuistonsa ja nuorikkojen arki ja juhla Turun linnassa.” – Anne Välinoro / Kulttuuritoimitus.fi

”Jenna Kostetin upea teos Kuuden Katariinan jäljillä toi esille kiinnostavasti Turun linnan historiaan kuuluneita naisia.” – Kirjasähkökäyrä

ISBN

9789523643260

E-kirja

9789523643284

Äänikirja

9789523643277

Kl.

99

Tyyppi

Sidottu

Sivut

250

Julkaistu

Helmikuu 2023

Kirjailija

Jenna Kostet

Jenna Kostet on turkulainen kirjailija, joka on julkaissut niin romaaneja kuin tietokirjoja. Hän on opiskellut kansatiedettä ja folkloristiikkaa ja työskennellyt Turun linnassa. 

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Jenna Kostet

Punainen noita

Historiallisiin lähteisiin pohjautuva romaani parantajanaisesta, jota syytettiin noidaksi.