Aulan blogi: Paranna hyvinvointia kirjojen avulla

Ajankohtaista - 17.1.2023

Haluaisitko aloittaa uuden vuoden tutustumalla paremmin mielen ja kehon hyvinvointiin ja sen edistämiseen? Lue täältä Aulan hyvinvointikirjoista!

Aulan kirjojen valikoimasta löytyy monia fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyviä teoksia. Haluaisitko tutustua esimerkiksi vanhenemisen biologiaan, mindfulnessiin tai joogaan? Tässä postauksessa vinkkaamme hyvinvointikirjoja!

Hyvinvoinnin ja vanhenemisen biologiaa

Terveyteen ja ikääntymiseen vaikuttaa moni asia, joihin paneudutaan Elizabeth Blackburnin ja Elissa Epelin teoksessa Pitkän ja hyvän elämän biologia. Tutkimuksissaan he ovat osoittaneet, että DNA-rihmastojen päässä olevat telomeerit kuuntelevat ihmistä, ja siten vaikuttavat siihen, miten nopeasti vanhenemme. Teoksessa selitetään yleistajuisesti mitä telomeerit ovat ja annetaan yksinkertaisia ruokavalioon, uneen ja henkiseen hyvinvointiin liittyviä ohjeita, joiden avulla voimme pitää huolta telomeeriemme riittävästä pituudesta.

Kirjassa Kaikki mikä ei tapa – Karaise itsesi terveeksi keskiössä on Wim Hof -metodi. Menetelmä saa kehon tuottamaan ruskeaa rasvaa (lämpöä ja energiaa) ja sen avulla on mahdollista alentaa verenpainetta ja parantaa verenkiertoa ja sydämen toimintaa sekä lisätä toimintakykyä kylmässä.

Elinkaari – Miksi ihminen vanhenee ja mitä sille voi tehdä? vie lukijan hämmästyttävien mikrobiologisten läpimurtojen ääreen. Kirjassa David Sinclair selittää yleistajuisesti miksi ihminen vanhenee – ja millä tavoin vanhenemista voi hidastaa tai jopa perua.

Henkistä hyvinvointia mindfulnessin ja joogan avulla

Haemin Sunimin minfulness-myyntimenestykset Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa sekä Rakkaus on sitä että hyväksyy tarjoavat opastusta kohti rauhallista ja tasapainoista mieltä. Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa -teoksen kahdeksan lyhyttä lukua kattavat muun muassa levon, rakkauden, ihmissuhteet ja henkisyyden – niin tiiviisti, että kiireisinkin lukija ehtii tarttua niihin. Teoksessa Rakkaus on sitä että hyväksyy Haemin Sunim pohtii sitä, miksi meidän tulee olla ensin lempeitä itsellemme, jotta voimme rakastaa muita.

Tiedonjanoinen joogi on mielenkiintoinen katsaus joogan historiaan ja filosofiaan. Kirja auttaa ymmärtämään, millaiseen maailmankuvaan joogan harjoitukset perustuvat ja miten voit hyödyntää tätä tietoa omassa harjoituksessasi.

Voit tutustua mindfulnessiin lisää erillisessä blogipostauksessamme, jossa joogatutkija Matti Rautaniemi kertoo, mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista voi olla.

Vertaistukea ahdistukseen

Kirjailija Matt Haig on kärsinyt elämässään vaikeasta masennuksesta ja ahdistuksesta. Kirjassaan Syitä pysytellä hengissä hän tarjoaa vertaistukea masennuksen kanssa kamppaileville lämpimällä ja oivaltavalla tavalla. Kirjassa Huomioita neuroottiselta planeetalta Haig taas syventyy käsittelemään stressiä ja ahdistusta, jota nykypäivän digitaalinen maailma meissä aiheuttaa. Teos on rehellinen ja tarpeellinen vertaisopas nettiahdistuksesta ja vilpitön katsaus siihen, miten tuntea itsensä onnelliseksi, inhimilliseksi ja kokonaiseksi levottomassa nykymaailmassa, tässä hetkessä.

Hyvinvointia parantaa tietenkin myös hyvään kaunokirjaan uppoutuminen

Tietokirjojen lisäksi omaa hyvinvointiaan voi tietenkin parantaa myös uppoutumalla hyviin kaunokirjoihin. Miten olisi esimerkiksi huumoria Brasilian tropiikissa tarjoileva Rakkauden lähettiläs, mukaansatempaava rakkaustarina paahteisessa Italiassa Jopa taivas on meidän, tai kokonaan uudenlaiseen fantasiamaailmaan vievä Maailmojen murtaja? Kaikkia kaunokirjojamme voit selata Kauno -kategoriassa.