Aulan blogi: Kirjalahja naiselle – äidille, vaimolle, tyttöystävälle, mummolle

Blogi - 13.12.2021

Onko kirjalahjat elämäsi naisille vielä hankkimatta? Katso tästä postauksesta vinkkimme lahjakirjoista, oli kyseessä sitten äiti, vaimo, tyttöystävä tai vaikkapa mummo!

Kirjalahja suurten tarinoiden ystäville

Jännityskirjoista pitäville erinomainen kirjalahja on Abigail Deanin Tyttö A. Tarina kertoo Lexistä, joka onnistuu 15-vuotiaana pakenemaan ”kauhujen talosta”, jossa hänen vanhempansa pitivät sisaruksia vankina. Natalia Ginzburgin Kieli jota puhuimme kuvaa torinolaista perhettä Mussolinin ajan Italiassa. Matt Haigin kansainvälisen menestyksen saavuttanut Keskiyön kirjasto vie lukijan matkalle elämän ja kuoleman väliseen kirjastoon, jossa voi kokeilla kaikkia elämiä, joita olisi voinut elää.

Kansainvälisiä naiskirjailijoita

Aulan valikoimassa on paljon kansainvälisiä naiskirjailijoita, jotka tarjoilevat nojatuolimatkoja ympäri maailmaa. Fernanda Melchorin Hurrikaanien aika kuvaa raa’asti ja hengästyttävästi meksikolaisen pikkukylän asukkaiden elämää. Karina Sainz Borgon Caracasissa on vielä yö on terävä romaani kaaoksen partaalla olevasta Venezuelasta ja naisesta, joka joutuu jättämään oman elämänsä ja pakenemaan maasta. Lucia Berlinin ihastuttavia novelleja tarjoilee hänen viimeinen novellikokoelmansa Ilta paratiisissa.

Lahjaksi traagisia rakkaustarinoita

Mukaansatempaavat, traagiset rakkaustarinat ovat erinomaisia kirjalahjoja: mikä sen parempaa, kun aattoiltana syventyä mielenkiintoisten hahmojen ihmissuhdekiemuroihin. Paolo Giordanon Jopa taivas on meidän vie lukijan paahtavaan Italian kesään. Tarina on sekä kasvukertomus että rakkaustarina, joka vie päähenkilö Teresan nuoruudesta pitkälle aikuisuuteen. Benedict Wellsin Yksinäisyyden jälkeen kuvaa kolmen sisaruksen sijoiltaan järkkyneitä elämiä hitaasti kehittyvän rakkaustarinan rinnalla. Suurmenestyksen saavuttanut Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva rakkaus- ja selviytymistarina, joka saa alkunsa Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä.

Kirjalahja tuoksuista ja parfyymeista kiinnostuneille: Tuoksujen atlas

Tuoksuista ja kultuurihistoriasta kiinnostuneille oiva lahjakirja on Ari Turusen Tuoksujen atlas. Kiinnostava teos esittelee 65 tuoksuainetta ympäri maailman ja on myös visuaalisesti upea kuvituksensa ja erityisen taittonsa myötä: kirja on sidottu avoimeksi, jotta sivut aukeavat täydellisesti.

Tuoksujen atlas -teoksen etukansi

Etkö löytänyt sopivaa kirjaa? Voit selata valikoimaamme kategorioittain Kirjat -osiossa.